Tenisul s-a despartit greu de Bucuresti


Ploaia a castigat o zi in plus de existenta pentru turneul BRD Nastase-Tiriac Trophy.

Finalele programate initial duminica s-au incheiat astazi, in putinele momente de pauza pe care le-a oferit ploaia. Intrerupt ieri dupa primul set, ultimul act al turneului de dublu s-a incheiat exact cum sperau fanii romani. Victorie pentru Florin Mergea si Horia Tecau, 7-5, 6-4 cu Chris Guccione si Andre Sa. Un trofeu asteptat de mai bine de 10 ani. De cand cei doi se impuneau, in 2002 si 2003, la turneul rezervat juniorilor la Wimbledon. Un trofeu important in pregatirea pentru atacul unei medalii la Jocurile Olimpice. Primul impreuna in circuitul ATP si al patrulea pentru Horia la BRD Nastase-Tiriac Trophy, de fiecare data alaturi de un alt coleg de dublu.

Finala de simplu nu a avut istoric. Fernando Verdasco nu a putut rata inca un trofeu, doar al saptelea din cariera dupa 20 de finale. Nando devine si al noualea spaniol care triumfa la Arenele BNR, ibericii adjudecandu-si cele mai multe trofee la Bucuresti.

Verdasco l-a invins pe Lucas Pouille, 6-3, 6-2, intr-un ultim act care a durat numai o ora si un sfert. Francezul de 22 de ani, aflat la prima finala ATP, n-a reusit sa-si foloseasca la capacitate maxima jocul care l-a propulsat pana aici. Poate au fost emotiile, poate experienta lui Verdasco, cert este ca ar trebui sa auzim in continuare de acest tanar francez.

Istoria BRD Nastase-Tiriac ia o pauza dupa aceasta finala. Ne va fi dor de tenis, dar poate lucrurile vor reveni la normal mai repede decat ne-am astepta.

Sursa: Florin Dinca – Gazeta Sporturilor