Finalele BRD Nastase Tiriac Trophy au fost decise


Astazi s-au stabilit cele doua finale de la BRD Nastase-Tiriac Trophy.

Fernando Verdasco il va infrunta pentru trofeu pe Lucas Pouille. Acesta l-a invins pe castigatorul de anul trecut, Guillermo Garcia-Lopez, dupa un meci ce s-a intins pe durata a doua ore, 6-3, 3-6, 6-2.

Verdasco a controlat primul set, cand s-a distantat rapid la 3-0 si a mentinut avantajul unui singur break pana la final. Garcia-Lopez a revenit in actul secund, desi adversarul sau izbutise din nou sa se distanteze. Mai mult, favoritul numarul trei a castigat patru game-uri consecutive pentru a egala la seturi. Verdasco nu a cazut, desi a avut emotii in a-si mentine serviciul in primul game, si s-a impus in decisiv cu sase la doi.

Lucas Pouille a avut parte si el de un meci complicat cu Federico Delbonis, 7-6(4), 6-3. Primul set a fost destul de dificil, francezul reusind sa salveze trei mingi de break si sa se impuna mai apoi in tie-break. In actul secund, ibericul a fortat revenirea, insa n-a fost ajutat deloc de serviciu, cedand in final, 3-6.

La dublu, Florin Mergea si Horia Tecau si-au asigurat prezenta in prima finala in aceasta formula, dupa ce au trecut de olandezii Wesley Koolhof si Matwe Middelkoop, 3-6, 6-2, 10-8. Perechea romana a reusit sa intoarca meciul dupa pierderea primului set si sa controleze decisivul.

Sursa: Florin Dinca – Gazeta Sporturilor