Trofeul de cristal “Tiriac-Nastase Trophy” pleaca in Franta


Francezul Gilles Simon s-a impus astazi la Bucuresti, invingandu-l in finala pe Fabio Fognini, scor 6-4, 6-3.

Trofeul de cristal de la BRD Nastase Tiriac Trophy are in final un stapan. Simon a iesit triumfator pentru a treia oara la Arenele BNR si va putea pastra cupa. Cel mai de succes tenisman din istoria turneului a ajuns la 14 victorii consecutive la Bucuresti si a urcat pe locul 11 in ierarhia ATP.

Peste 4.000 de spectatori au venit la Arenele BNR sa vada finala dintre Gilles Simon si Fabio Fognini. Dupa o saptamana grea, cei mai buni doi tenismeni ai turneului isi disputau trofeul.

Ploaie de break-uri
Simon pleca favorit clar pe hartie in fata unui jucator care nu evoluase niciodata in ultimul act al unei competitii. Fognini serveste primul si o face fara emotii. Mai mult, face break si se duce la 2-0. Ce inceput!

Avantajul se duce la fel de repede cum a venit, dar seria break-urilor ajunge la cinci. Experienta e de partea lui Simon, care ii pune capat si castiga setul cu 6-4.

Fognini se pierde si fiecare game pe propriul serviciu devine o povara. Simon pune presiune, vrea sa încheie cat mai repede meciul. Italianul se clatina, iar adversarul sau profita imediat. Victorie cu 6-4 6-3 si al zecelea triumf din cariera pentru Simon.

Dupa 17 de editii, turneul de la Bucuresti are un lider autoritar: Gilles Simon!